Maak zelf uw DXF-bestanden met OnShape

U wilt uw kunststof platen gedetailleerd laten uitfrezen of lasersnijden in een welbepaalde, specifieke vorm. Bij Kunststofplaten.be is dat perfect mogelijk en wel met behulp van een zogenaamd DXF-bestand (Drawing Exchange Format). Zo’n bestand kunt u eenvoudig zelf aanmaken met het softwareprogramma OnShape. In de instructievideo’s hieronder leren we u hoe het werkt.

Video 1: Een account aanmaken in OnShape

Onshape werk volop in de cloud. U moet dus enkel een account aanmaken om te beginnen. In deze video leert u hoe. U kiest een account voor “hobbyisten & makers” en bent klaar om uw een eerste tekening te maken.

Video 2: Mijn eerste model

Deze tutorial laat zien hoe u een model maakt met de OnShape software. U kiest een “public document” (publiek document) om uw verbeelding in op te slaan. Klaar met ontwerpen? Dan exporteert u uw bestand als “DFX” en hebt u meteen ook het bestand dat u kunt uploaden op onze site eens u gaat bestellen.

Video 3: Ronde vormen maken

Na deze tutorial bestelt u een ronde kunststof plaat naar wens. Met of zonder gaten: de ronde vormen hebben hierna geen geheimen meer voor u.

Video 4: Een rechthoek met montagegaten tekenen

Leer in geen tijd hoe u uw kunststof platen van montagegaten op maat voorziet met de slimme software van OnShape.

Video 5: Een rechthoek met afgeronde hoeken tekenen

De rechte hoeken van uw kunststof platen kunt u bij ons laten afronden. Leer hier hoe u met OnShape dit ontwerp maakt.

Video 6: Een driehoek maken

Na deze tutorial kunt u een driehoek tekenen in OnShape en uw ontwerp aanpassen op maat van uw project.

Video 7: Een rechthoek met uitsnijding

Met OnShape kunt u niet alleen de rechthoek maken, u kunt hem ook bijsnijden of “trimmen”. Deze video trimt er alvast op los en leert u om uitsnijdingen te maken in een rechthoek.

Video 8: De driehoek met ongelijke zijden

Met OnShape ontwerpt u niet alleen reguliere, maar ook ongelijkzijdige vormen. Deze tutorial begint met de ongelijkzijdige driehoek.

Video 9: Een rechthoek met een schuine uitsnijding

Mag er van uw plaat een hoekje af of zelfs een groot, schuin stuk? Deze video toont hoe OnShape de schuine kantjes er van af trimt.

Video 10: Een letter of cijfer

Rekenen en schrijven met kunststof platen? Zelfs dat is mogelijk met OnShape. Leer hier hoe u cijfers en letters in een DXF-bestand krijgt.

Video 11: Een naamplaat maken

Een voorstelling van uw familie of de aankondiging van uw beroep; niets zegt het beter dan een kunststof naamplaat. Na deze videocursus giet u uw naamplaatje in een OnShape DXF-bestand. Opgelet: alleen het lettertype “Allerta Stencil” kan uitgesneden worden.

Hebt u nog vragen?

Hebt u nog vragen na het bekijken van de tutorials, dan is onze klantendienst helaas niet verder uitgerust om ze te beantwoorden. Meer informatie vindt u op de website van de programmamakers zelf: Onshape.com.