Acrylaat platen op maat

Bestel op maat, in elke gewenste vorm
Weten welke dikte u nodig hebt?
Bereken de ideale plaatdikte voor uw project
Naar de diktecalculator

Alles wat u moet weten over acrylaat platen

Kunststofplaten.be biedt u een groot gamma acrylplaten. Wij leveren glasheldere, matte of opaal-witte (28% lichtdoorlatende) acrylaat panelen, of panelen in de kleuren amber, blauw, crème, geel, bruin, rood, blauw, groen, oranje, grijs, zwart, wit en ivoor. Daarnaast kunt u ook voor speciale kleuren altijd contact opnemen met onze medewerkers. Verder bestaat ons aanbod uit twee types: gegoten en geëxtrudeerde platen. Het eerste type is hoogwaardig plaatmateriaal en laat zich eenvoudig bewerken. Het tweede type heeft een betere acrylaat plaat prijs, maar is ook minder goed bewerkbaar. Al onze acrylplaten zijn leverbaar in diktes tussen 3 en 30 millimeter. Wij zagen uw platen GRATIS op maat en leveren binnen de 48 uur na uw bestelling. Kunststofplaten.be voorziet al zijn acrylaat panelen bovendien van een beschermfolie langs weerszijden. Deze folie voorkomt beschadigingen tijdens het verwerken en bewerken van uw plaat.

Kenmerken van de acrylaat plaat

De acrylaat plaat heeft veel namen. De bekendste is Plexiglas, naar de bekendste fabrikant van de plaat. Ook Perspex wordt in de volksmond wel eens gebruikt om dit materiaal aan te duiden. Er zijn twee soorten acrylplaten: gegoten en geëxtrudeerde panelen. In beide gevallen wordt acryl tot een plaat gegoten. De geëxtrudeerde plaat wordt vervolgens nog op dikte gewalst. Zo kan men meer oppervlakte creëren met minder grondstof. Dit proces doet de interne spanning van het materiaal wel toenemen, zodat het sneller breekt of scheurt. Bovendien zijn geëxtrudeerde platen niet verkrijgbaar in kleuren, maar enkel in het opaal-wit en glashelder.

De voornaamste eigenschap van acryl is de slagvastheid. Het is tegelijk 50% lichter en 30 keer sterker dan glas. Daarnaast is de stof warm te vervormen en bestand tegen UV-stralen en weergrillen. Dit zijn meteen voorname redenen waarom deze plaat vaak buiten wordt gebruikt. Toch is de stof niet zo krasvast als bijvoorbeeld polycarbonaat.

Gegoten acrylaat op maat is bij ons verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder glashelder, opaal-wit en frost kleuren. Frost is een speciale variant waarbij één plaatzijde ruw en mat blijft. Frost kleuren zijn vooral populair in het interieurdesign. Daarnaast zijn acrylplaten echter ook geschikt voor vele andere toepassingen zoals vitrines, decoratiemateriaal, voorzetbeglazing, luifels, koepels, bootramen, bewegwijzering (binnen) en geluidswerende schermen.

Bekende fabrikanten van acrylaat platen:
Altglas, Casocryl, Crilux, Deglas, Ispaglas, Lucryl, Oroglas, Paraglas, Perspex, Plexiglas, Vedril, Versato en Vitredil.

Vragen?

Heeft u vragen over onze producten of het bestelproces?

We helpen u graag. Neem contact op met onze klantenservice: