Bostik kit en primers

Bestel eenvoudig

Alles wat u moet weten over Bostik kit en primers

Kunststofplaten.be biedt u een groot aanbod Bostik primers en Bostik montagekit. Met de Bostik producten kunt u alle kunststof platen lijmen, aan elkaar of aan een andere ondergrond. Bij de montage geeft lijmen u het voordeel het geen oneffenheden veroorzaakt in de bovenlaag van de plaat. Zo krijgt u een naadloos resultaat. Bovendien is een effen plaat eens zo eenvoudig te onderhouden. Is lijmen de oplossing voor uw kunststof project? Dan is ons Bostik aanbod ruim en zorgvuldig geselecteerd op uw maat. Voor elke kunststof hebben wij een passende oplossing klaar, afgestemd op de specifieke eisen van uw project.

Wat is Bostik?

Bostik is een Amerikaans bedrijf met meer dan een eeuw ervaring in de lijmindustrie. Momenteel is het hier de internationale marktleider qua vernieuwende lijmtechnieken. De enorme expertise van Bostik staat garant voor de allerbeste kwaliteitsproducten en Bostik montagekitten genieten wereldwijde faam. Het merk begon als fabrikant van waterdichte laarzen en verwierf met de jaren vooral naam voor zijn afdeling chemie, die via een stelselmatige uitbreiding toonaangevend werd in de sector.

Professioneel lijmen doet u met Bostik

Voor uw gemak maakte Kunststofplaten.be een relevante selectie uit het reusachtige Bostik assortiment, waarin echt alles aanwezig is, van montagekit tot behanglijm. Uiteraard werd onze keuze toegespitst op kunststof platen, zodat u in onze shop altijd meteen bij de juiste producten komt voor uw project. Concreet bestaat ons aanbod Bostik zo uit drie types kit en de bijhorende primers.

Bostik kit

Kunststofplaten.be biedt drie types Bostik montagekit aan: Bostik Superfix 009, Bostik Paneltack en Bostik Hightack. De Superfix kit is een multifunctionele kit waarmee u PVC, plexiglas en polycarbonaat met verschillende ondergronden kunt verbinden. Tot deze ondergronden behoren metaal, glas, hout, gips en isolatieplaat. Lijmt u met Superfix, dan hebt u een Bostik primer nodig voor de voorbehandeling van de ondergrond.

Paneltack is een bijzondere kit ontwikkeld voor de verbinding van HPL platen, waaronder de platen van het bekende merk Trespa®. Paneltack lijmt deze platen aan elkaar of aan ondergronden zoals aluminium of hout. Om een optimale hechting te verkrijgen, is het aangewezen de ondergrond voor te bereiden met een Bostik primer.

Met Bostik Hightack kunt u, tot slot, naast PVC en plexiglas, ook alupanel platen lijmen. Een voorbereidende primer is hier vooral aangewezen bij de verlijming van PVC of alupanel.

Bostik primers

Lijmprimers kunnen nodig zijn om de hechting van de lijmoppervlakken te prepareren, verbeteren en/of optimaliseren. Welke kit u aan welke materialen kunt koppelen, staat steevast helder toegelicht op onze productpagina’s. Daarbij kunt u er alvast gerust op zijn dat onze shop alle nodige primers bevat voor elk kunststof project.

Een eerste voornaam product is hier Bostik Prep K. Dit is de beste keuze wanneer u gaat lijmen met Superfix of Hightack kit. Zo kunt u met Prep K zowel plexiglas, polycarbonaat en foam board als alupanel voorbereiden. Gebruikt u deze kit echter voor het verlijmen van PVC, dan dient u als primer Bostik Prep M te gebruiken.

Naast Prep K en Prep M hebben we ook nog een aantal primers voor de preparatie van verlijmingen met Bostik Paneltack. Houten ondergronden kunnen hier met name voorbereid worden met Primer SX Black, terwijl aluminium geprepareerd wordt met Bostik Paneltack primer.

Werken met Bostik kit

Met onze Bostik kit en primers kunt u de montage van al uw kunststof projecten aan. Maar bij welke projecten, toepassingen of stoffen is verlijming aan te raden ten voordele van schroeven of andere bevestigingsmiddelen? Eén voorbeeld is alvast uw nieuwe douchewand uit plexiglas. Met een naadloze verlijming van dit transparant pronkstuk bereikt u ongetwijfeld de gewenste, egale look.

In het geval van onze douchewand uit plexiglas kunnen we dan best Bostik Superfix gebruiken. Een alupanel spatbord in de keuken pakt u best aan met Bostik Hightack, een kit die weinig moeite heeft met sterke, lichte kunststoffen en (tegel)muren. Gaat u HPL / Trespa® gevelplaten bevestigen? Denk dan eens aan Bostik Paneltack en de bijhorende primers.

Vragen?

Heeft u vragen over onze producten of het bestelproces?

We helpen u graag. Neem contact op met onze klantenservice: