Bostik kit en primers

Bestel eenvoudig

Alles wat u moet weten over Bostik kit en primers

Kunststofplaten.be heeft een ruim assortiment van Bostik kit en primers geschikt voor het verlijmen van kunststof platen aan elkaar of aan een andere ondergrond. Het voordeel van het verlijmen van kunststof plaatmateriaal is dat er geen oneffenheden ontstaan op de toplaag.

Het oog wil ook wat en lijmen zorgt voor een strak resultaat. Daarnaast is een kunststof plaat zonder oneffenheden gemakkelijk schoon te houden. Kunststofplaten.be heeft een zorgvuldig uitgekozen assortiment Bostik kit en primers, zodat u goed voorbereidt met de juiste, sterke montagemiddelen aan de slag kan.

Bostik: Internationale marktleider in innovatieve lijmtechnologieën

Het van oorsprong Amerikaanse bedrijf Bostik bestaat al meer dan 100 jaar en werkt al vanaf dag één constant aan nieuwe technologieën en innovaties om zo tot het allerbeste product te komen. Ze zijn ooit begonnen in de schoenenindustrie en het produceren van onder andere waterdichte laarzen, maar de chemie afdeling is in de loop der jaren massaal uitgebreid en tegenwoordig zijn ze wereldwijd marktleider op het gebied van montagekitten.

Professioneel lijmen met de Bostik productlijnen

Het uitgebreide assortiment van Bostik omvat alles van montagekit tot behanglijm. Uit dit grote assortiment heeft Kunststofplaten.be een relevante selectie gemaakt, om ervoor te zorgen dat onze klanten gemakkelijk de juiste producten voor hun project kunnen bestellen. In onze webshop vindt u daarom drie soorten montagekitten en diverse soorten primers.

Bostik kit

Ons assortiment Bostik montagekitten bestaat uit drie verschillende soorten: Seal’n’bond Premium, Bostik Paneltack en Bostik Hightack.

Seal’n’bond is een multifunctionele montagekit geschikt voor het verlijmen van PVC, plexiglas en polycarbonaat op diverse ondergronden zoals hout, metaal, glas, gips en isolatieplaten. Over het algemeen is voor verlijming met Seal’n’bond een primer nodig om de ondergronden mee voor te behandelen.

Paneltack is speciaal ontwikkeld voor het verlijmen van Trespa® en HPL platen aan elkaar of aan ondergronden zoals hout en aluminium. Voor een optimale aanhechting van de kit is het verstandig om ook deze ondergronden voor te behandelen met een primer.

Tot slot hebben we Bostik Hightack in onze webshop. Hightack is een kit geschikt voor de verlijming van PVC, plexiglas en alupanel. Voor PVC en Alupanel raden wij aan eerst een primer te gebruiken.

Bostik primer

Het gebruik van een primer kan noodzakelijk zijn voor het verbeteren van de lijmaanhechting. Bij elke kit die we aanbieden staat een heldere toelichting voor welke materialen het gebruik van een bepaalde primer aangeraden wordt. In ons assortiment vindt u de benodigde primers voor alle kunststof projecten.

Voor het gebruik van Seal’n’bond kit bij de verlijming van plexiglas, polycarbonaat en foamboard of Hightack kit bij verlijming van Alupanel is Bostik Prep K primer de beste keuze voor het prepareren van de lijmoppervlakken. Gebruikt u Seal’n’bond of Hightack voor hard PVC dan valt de keuze op Bostik primer Prep M. Tot slot hebben we primers voor het prepareren van ondergronden bij gebruik van Bostik Paneltack montagekit. Gebruik Bostik Primer SX Black voor het voorbehandelen van houten ondergronden en Bostik Paneltack primer voor aluminium oppervlakken.

Bostik lijmen in de praktijk

De Bostik producten in ons assortiment zijn voor een ruim scala aan materialen te gebruiken. Misschien vraagt u zich nu af voor welke toepassingen u het beste montagekit gebruikt in plaats van andere bevestigingsmiddelen. Neem bijvoorbeeld het renoveren van een badkamer door het plaatsen van een plexiglas of HPL douche achterwand. Op deze manier geeft u de badkamer een frisse, nieuwe en moderne uitstraling en is het zonde om de gladde oppervlakte te onderbreken met boorgaten en schroeven.

Een ander voorbeeld is het opknappen van de keuken door een Alupanel spatwand te plaatsen. Alupanel is een sterke, lichtgewicht kunststof en daarom is er maar weinig Hightack kit nodig om de plaat tegen een bestaande (tegel)wand te verlijmen. Een derde, en laatste voorbeeld is het stevig plaatsen van HPL of Trespa® gevelbeplating. Gebruik hiervoor Bostik Paneltack montage kit en de benodigde primers om de ondergrond te prepareren.

Bij Kunststofplaten.be zijn ook accessoires en andere lijmen verkrijgbaar.

Vragen?

Heeft u vragen over onze producten of het bestelproces?

We helpen u graag. Neem contact op met onze klantenservice: