HDPE

Bestel op maat, in elke gewenste vorm

Alles wat u moet weten over HDPE

HDPE staat voor Hoge Dichtheid Polyethyleen en wordt ook wel eens Hard Polyethyleen (Hard PE) genoemd. Dit type polyethyleen dankt zijn hoge dichtheid aan de specifieke omstandigheden waarin het geproduceerd wordt. Dankzij deze hogere dichtheid is het onder andere harder en stijver dan andere polyethyleen types en beschouwt men het als een technische kunststof. Door zijn unieke eigenschappen kan HDPE ingezet worden voor duurzame toepassingen in veeleisende contexten.

Eigenschappen

HDPE is een taai materiaal dat zeer veel rek verdraagt. Het is ook relatief flexibel, waardoor het geschikt is voor langdurig gebruik. Daarbij is het niet alleen goed bestand tegen belastingen, maar kan het ook nauwelijks chemisch aangetast worden. Bovendien hecht HDPE niet aan bacteriën of ander vuil.

Omschrijving

Wij hebben een groot aanbod betaalbare HDPE platen. Ze worden geleverd met diktes van 3 tot en met 20 millimeter. De stof laat zich goed bewerken, dus zagen of frezen is geen probleem. Door de krachtige eigenschappen worden deze platen veel toegepast in vochtige omstandigheden zoals reservoirs en andere buitentoepassingen. In de industrie is HDPE dan weer geliefd vanwege het feit dat het goed schoon te houden is en een lange levensduur heeft. Een andere populaire sector is die van het transport, waar de omstandigheden vragen om een weerbarstig materiaal. Wij zagen en frezen al uw HDPE platen op maat, in elke gewenste vorm.

Duurzaamheid

Hoewel hard polyethyleen uit aardolie gewonnen wordt, is het in veel opzichten een duurzaam materiaal. Dankzij de chemische bestendigheid gaat deze stof al snel meer dan 150 jaar mee. De energie die nodig is om HDPE te produceren is daarbij vele malen lager dan de benodigde energie voor de productie van alternatieve materialen. Bovendien is polyethyleen ook duurzaam inzetbaar. Een zorgzaam gebruik is dan wel noodzakelijk, aangezien de lange levensduur de stof ook schadelijk kan maken, eens ze in de vrije natuur terechtkomt. Daarom is het belangrijk om het materiaal in te zamelen en te recyclen, eens het zijn taken heeft volbracht. Dat is meteen ook het goede nieuws: HDPE is 100% recyclebaar.

Specificaties

HDPE is een voordelige kunststof en wordt dan ook vaak gebruikt als bekleding van grote oppervlakken, zoals afdekkappen, aanhangwagens of rijplaten. Het vochtwerend karakter maakt het ook een interessante stof als waterdijk, bijvoorbeeld in reservoirs, zwembaden of vijvers. Dat de platen gelast kunnen worden is daarbij extra meegenomen. Bovendien is PE wat men noemt een thermoplast. De platen kunnen herhaaldelijk gesmolten en geëxtrudeerd worden, waardoor oude platen snel weer nieuwe platen zijn — temeer omdat vuil zich amper hecht aan dit materiaal. Daarnaast is HDPE ook nog eens bestand tegen uv-straling en de meeste chemicaliën. Het is een echte alleskunner, ideaal voor gebruik in industriële contexten of buitentoepassingen. Het enige wat we afraden, is om HDPE te verlijmen. Zoals gezegd is de hechting van het materiaal hiervoor te beperkt.

HDPE platen bestellen?

Bij ons kan dat gemakkelijk en snel online, rechtstreeks in onze shop. Leveren doen we meteen, uit onze grote voorraden. We zagen uw platen op maat, in elke gewenste vorm. We leveren direct op locatie, binnen de 48 uur na uw bestelling. Via e-mail volgt u uw order ondertussen op de voet.

Vragen?

Heeft u vragen over onze producten of het bestelproces?

We helpen u graag. Neem contact op met onze klantenservice: