Plexiglas driehoek

Driehoekig plexiglas is een creatieve en duurzame keuze voor uw project. Met een correct onderhoud blijft dit materiaal vele jaren goed. Kies een mooie kleur of finish en laat ons uw plaat op maat zagen.

De plaatconfigurator

Bestel nu uw plexiglas driehoek!

vormen
driehoek

Toepassingen van driehoekig plexiglas

Met driehoekig plexiglas kunt u vooral de creatieve kant op. Een uniek nummerbordje bij de voordeur of een piramide voor de kids: wat uw vondst ook mag zijn; met de plexiglas platen van Kunststofplaten.be haalt u altijd kwaliteit in huis.

Soorten driehoekig plexiglas

Wij bieden zowel geëxtrudeerd als gegoten plexiglas aan, helder of getint. Naast transparante versies kunt u ook gekleurde varianten bestellen. De opbouw en afmetingen van uw driehoek kunt u daarbij eenvoudig ingeven door op de productpagina gebruik te maken van de tool “Kies Vorm en Afmeting”. Is uw vorm iets complexer? Upload dan uw eigen DFX-bestand naar ons systeem. Bekijk onze YouTube pagina voor meer uitleg over deze bestanden en hoe ze te gebruiken.

Bewerkingsmogelijkheden

Wij zagen al onze platen op maat van uw project, ook de driehoeken. Wilt u daarnaast nog andere bewerkingen uitvoeren op uw plexiglas driehoek, dan raden wij de gegoten platen aan. Het is wel mogelijk om geëxtrudeerd plexiglas te bewerken, maar het vergt veel kunde en concentratie om deze platen niet te laten scheuren of breken. Geëxtrudeerde platen staan dan ook onder spanning, terwijl gegoten plexiglas spanningsvrij is.

Eigenschappen van driehoekig plexiglas

Omdat plexiglas 30 keer sterker is dan normaal glas wordt het vaak gebruikt als beglazing in moeilijkere contexten. Buitentoepassingen zijn mogelijk omdat deze platen bestand zijn tegen uv-stralen. Met een B2 brandklasse is plexiglas echter niet brandwerend. Het materiaal smelt bij 160° Celsius.

Onderhoud van driehoekig plexiglas

Plexiglas is goed te onderhouden met een mild huishoudelijk schoonmaakmiddel. Gebruik echter geen borstels, sponzen of schurende schoonmaakmiddelen (bijvoorbeeld Cif), want zij maken krasjes in de plaat. Is het te laat? Verwijder vervelende krassen dan met een aangepast polijstmiddel, zoals Xerapol.

Uw driehoekige plexiglas platen bestellen?

Dat kan snel op Kunststofplaten.be. Wij zagen al uw vormen op maat en leveren uw platen op locatie binnen de 48 uur. Weet u nog niet zeker welke kleur of finish het best bij uw creatie past? Grijp dan uw kans op een vergelijkend onderzoek en bestel tot 4 materiaalstalen naar keuze.

Nog vragen over driehoekig plexiglas?

Contacteer gerust onze klantendienst. Wij helpen u graag met deskundig advies.