Makrolon®

Bestel in elke gewenste vorm

Alles wat u moet weten over Makrolon®

Makrolon® is een bekend merk van polycarbonaat (PC) platen. De naam is zo populair dat hij vaak de platen zelf aanduidt. Nochtans veranderde fabrikant Plaskolite recent hun Makrolon® platen in Tuffak platen. Het bedrijf begon ooit als producent van onder andere hoelahoepen. Ondertussen is het uitgegroeid tot een van de grootste makers van kunststof platen. Van hun Makrolon®/Tuffak platen bieden ze bijna 10 verschillende varianten aan. Ze verschillen in lichtdoorlatendheid, uv-bestendigheid en helderheid. Daarnaast is er ook Makrolon® met textuur, wat zorgt voor een mat effect.

Alternatieven voor Makrolon®

Er zijn veel polycarbonaat merken op de markt en, in essentie, delen ze allemaal dezelfde eigenschappen. Naast Makrolon®/Tuffak is LEXAN allicht het bekendste merk. Het verschil tussen LEXAN, Makrolon® en de polycarbonaat platen van ons huismerk zit daarbij vooral in de speciale types die elke fabrikant aanbiedt. Zo is Makrolon® bijvoorbeeld vooral gericht op de fotografie en andere optische toepassingen, terwijl ons huismerk dan weer ideaal is voor toepassingen in en om het huis — betaalbaar en breed inzetbaar.

Eigenschappen van Makrolon®

Makrolon® is een specialistische kunststof, die zich onder andere onderscheidt door een hoge slagvastheid. Dit maakt Makrolon® platen bijvoorbeeld geschikt voor bootramen, koplampen of afschermingen. Twee bijzondere Makrolon® niches zijn de fotografie en de lichttechnieken. De glashelderheid van het Makrolon® polycarbonaat biedt deze branches veel mogelijkheden.

Vragen?

Heeft u vragen over onze producten of het bestelproces?

We helpen u graag. Neem contact op met onze klantenservice: