Makrolon

Bestel in elke gewenste vorm

Alles wat u moet weten over Makrolon

Makrolon is een bekend merk van polycarbonaat (PC) platen. De naam is zo populair dat hij vaak de platen zelf aanduidt. Nochtans veranderde fabrikant Plaskolite recent hun Makrolon platen in Tuffak platen. Het bedrijf begon ooit als producent van onder andere hoelahoepen. Ondertussen is het uitgegroeid tot een van de grootste makers van kunststof platen. Van hun Makrolon/Tuffak platen bieden ze bijna 10 verschillende varianten aan. Ze verschillen in lichtdoorlatendheid, uv-bestendigheid en helderheid. Daarnaast is er ook Makrolon met textuur, wat zorgt voor een mat effect.

Alternatieven voor Makrolon

Er zijn veel polycarbonaat merken op de markt en, in essentie, delen ze allemaal dezelfde eigenschappen. Naast Makrolon/Tuffak is LEXAN allicht het bekendste merk. Het verschil tussen LEXAN, Makrolon en de polycarbonaat platen van ons huismerk zit daarbij vooral in de speciale types die elke fabrikant aanbiedt. Zo is Makrolon bijvoorbeeld vooral gericht op de fotografie en andere optische toepassingen, terwijl ons huismerk dan weer ideaal is voor toepassingen in en om het huis — betaalbaar en breed inzetbaar.

Eigenschappen van Makrolon

Makrolon is een specialistische kunststof, die zich onder andere onderscheidt door een hoge slagvastheid. Dit maakt Makrolon platen bijvoorbeeld geschikt voor bootramen, koplampen of afschermingen. Twee bijzondere Makrolon niches zijn de fotografie en de lichttechnieken. De glashelderheid van het Makrolon polycarbonaat biedt deze branches veel mogelijkheden.

Vragen?

Heeft u vragen over onze producten of het bestelproces?

We helpen u graag. Neem contact op met onze klantenservice: