Kunststof bevestigingsmateriaal

Bestel eenvoudig

Alles wat u moet weten over kunststof bevestigingsmateriaal

Kunststof bevestigen kan op verschillende manieren. De juiste bevestigingswijze is afhankelijk van het project. Voor een blijvende bevestiging zijn de speciale HPL schroeven ideaal, deze zijn uitgevoerd in dezelfde RAL-kleuren als de HPL-platen en zijn ook geschikt voor Trespa®.

Bij montage met deze schroeven zijn de HPL-boor en het Torx T20 bitje onmisbaar. Flexibele bevestigingsmaterialen zoals zuignappen en afstandhouders zijn uitermate geschikt voor tijdelijke bevestiging, bijvoorbeeld voor een kunststof naambordje of een windscherm van plexiglas.

Kunststof kwalitatief bevestigen?

Kunststof bevestigen kan alleen met kwalitatieve montagematerialen of montagelijmen. Vooral bij grote, zware platen is het absoluut noodzaak dat de bevestiging sterk en betrouwbaar is. Denk bijvoorbeeld aan het monteren van zware HPL-platen als kunststof gevelbekleding, boeidelen en keukenachterwand of douchewand. De kwaliteit van tijdelijke bevestigingsmiddelen is belangrijk omdat dit bepaalt hoe lang het middel mee gaat, en hoe vaak u de kunststofplaat erop en eraf kan halen zonder dat de kwaliteit afneemt.

HPL of Trespa® bevestigen

Voor de montage van Trespa® of HPL-platen zijn er de bijbehorende HPL-schroeven. Dit zijn RVS-schroeven met een diameter van 4,8 millimeter in dezelfde kleuren als de HPL-platen in ons assortiment. De schroeven hebben een bolle kop met een breed en plat aanlegvlak. Deze speciale vorm drukt de plaat rondom het boorgat goed aan zonder dat de toplaag beschadigd raakt of vervormt. Voor het gebruik van de schroeven is het belangrijk om de plaat voor te boren, gebruik hiervoor een HPL-boor.

Paneelhouders

Het assortiment bevat drie soorten hoogwaardige roestvrijstalen paneelhouders. Met deze afstandsbussen kunt u kunststof bevestigen op een ondergrond en om ruimte te creëren tussen de ondergrond en de kunststof plaat. Denk bijvoorbeeld aan het bevestigingen van een plexiglas naambordje aan de muur. Het grootste verschil tussen de drie soorten is dat de paneelhouder de kunststof plaat klemt langs de onder- en bovenkant en de andere afstandhouders monteert u in de zijkanten of hoeken van de kunststof plaat.

Bij een afstandhouder moet er eerst een gat in de plaat geboord worden om deze afstandsbus doorheen te monteren. Het doel van beide paneelhouders is gelijk, namelijk: kunststof bevestigen met een bepaalde afstand van de ondergrond. We hebben naast de afstandhouder in RVS ook afstandhouders in zwart.

Vragen?

Heeft u vragen over onze producten of het bestelproces?

We helpen u graag. Neem contact op met onze klantenservice: