Kunststof bevestigingsmateriaal

Bestel eenvoudig

Alles wat u moet weten over kunststof bevestigingsmateriaal

Kunststof bevestigingsmateriaal bestaat in veel soorten. De beste manier van bevestigen hangt daarbij sterk af van het project. Wilt u Trespa® schroeven? Dan zijn de aangepaste HPL schroeven alvast een ideaal voorbeeld van een blijvend montagemiddel. Naast blijvende zijn er verder ook tijdelijke en/of flexibele bevestigingsmaterialen. Ook hier biedt Kunststofplaten.be kwaliteitsvolle oplossingen aan, zoals afstandhouders en zuignappen. Zij zijn bijvoorbeeld ideaal voor de montage van naambordjes of Plexiglas windschermen.

Kwaliteit telt bij kunststof bevestigingsmateriaal

Voor de permanente bevestiging van kunststof zijn stevige montagematerialen of montagelijmen essentieel. Met name bij grote, zware platen is de nood aan gelijkwaardige bevestigingsmaterialen hoog. Wie er vervolgens van uitgaat dat de tijdelijke bevestigingen minder kwaliteitsvol moeten zijn dan de permanente, komt echter ook bedrogen uit. Hier bepaalt de kwaliteit van de bevestiging zo mogelijk nog meer de uiteindelijke levensduur van de plaat, en met name hoe vaak de plaat ge(de-)monteerd kan worden zonder kwaliteitsverlies.

De HPL schroef als HPL bevestiging

De montage van Trespa® en HPL platen gebeurt veelal met de bekende HPL schroeven. Deze aangepaste schroeven uit roestvrij staal hebben een diameter van 4,8 mm. Ze worden geleverd in dezelfde RAL kleuren als de platen zelf. Hun breed en plat aanlegvlak met bolle kop zorgt voor een ideale druk rond het boorgat, zonder beschadigingen aan of vervormingen van de bovenlaag. Om te schroeven moet u de plaat voorboren met een HPL-boor.

Kunststof bevestiging met paneelhouders

Ons aanbod paneelhouders, tot slot, valt uiteen in 2 types, beiden uit roestvrij staal. Deze afstandsbussen laten toe platen te vestigen op of op een bepaalde afstand van de ondergrond. Een bekend voorbeeld is het naambordje uit plexiglas, bevestigd op hout, glas of steen. Het verschil tussen onze houders zit hem dan vooral in de klemming. De ene klemt de boven- en onderkant van de plaat, de andere worden door de plaat heen gemonteerd.

Vragen?

Heeft u vragen over onze producten of het bestelproces?

We helpen u graag. Neem contact op met onze klantenservice: