Technische kunststoffen

Bestel op maat, in elke gewenste vorm
  • Slijtvast
  • Chemisch bestendig
  • Goed te bewerken

Alles wat u moet weten over technische kunststoffen

Bij de technische kunststoffen vindt u kunststoffen met specifieke eigenschappen, ontwikkeld voor uiteenlopende toepassingen. Hieronder vallen bijvoorbeeld kunststoffen die bewerkt kunnen worden tot onderdelen, maar ook zuurvaste, slijtvaste en hittebestendige kunststoffen. Wij hebben een grote voorraad technische kunststoffen, met name HMPE 500, HMPE 1000 en HDPE. U kunt deze platen bestellen in elke gewenste afmeting en vorm.

Wat zijn technische kunststoffen?

Onder technische kunststoffen vallen de kunststoffen die speciaal ontwikkeld worden voor een bepaalde toepassing; of die vanwege hun eigenschappen bijzonder geschikt zijn voor bepaalde functies. Sommige technische kunststoffen zijn hiervoor chemisch gemodificeerd. Zo zijn ze uiteindelijk niet alleen geschikt voor hun toepassing, maar ook eenvoudig te bewerken. Een goed voorbeeld is HMPE of HoogMoleculair Polyethyleen. Hiervan bestaan 2 varianten, HMPE 500 en HMPE 1000. Beide plaatsoorten hebben onderscheidende eigenschappen en zijn goed bewerkbaar. HMPE 1000 is daarbij uitermate slag- en slijtvast omdat het een nog hogere dichtheid heeft — men spreekt ook wel van ultra hoogmoleculair polyethyleen (UHMPE).

Ook de meestgebruikte kunststof ter wereld is een technische kunststof, polyethyleen of polyetheen (PE). PE is betaalbaar en goed bestand tegen chemicaliën, vuil of weerelementen. Het laat zich gemakkelijk vervormen en is ongevaarlijk bij verbranding. Daarom verschijnt het veel als verpakkingsmateriaal. Wijzelf leveren PE in platen met verschillende diktes.