PVC platen

Kunststofplaten.be presenteert u een breed gamma van PVC platen (PolyVinylChloride). Tot ons assortiment behoren geschuimd PVC wit, PVC schuimplaat en hard PVC platen. Deze platen zijn beschikbaar in het wit, zwart en grijs, maar ook in het rood, blauw, geel, groen, oranje en ivoor. Naast de kleur kunt u verder ook de dikte van uw plaat bepalen. Kunststofplaten.be biedt hiervoor verschillende zaaghoogtes aan tussen 0,5 en 19 millimeter. Elke plaat wordt gratis op de gewenste maat gezaagd. Leveren doen wij binnen de 48 uur. Onderaan de bladzijde leest u meer over de specifieke eigenschappen van onze PVC platen.

Types PVC platen

PVC platen kunnen worden opgedeeld in twee grote types: hard PVC en PVC schuimplaten. Beide soorten kunnen voor vele verschillende toepassingen worden gebruikt. Hieronder geven we wat meer meer uitleg over hun verschillende eigenschappen en gebruiksdoeleinden.

PVC schuimplaten

PVC schuimplaten vallen in eerste instantie natuurlijk op door hun lichte gewicht. Met een soortgelijk gewicht van ongeveer 0,5 g/cm³ zijn ze gemiddeld zo’n 50% lichter dan harde PVC platen. Bij deze lichtheid hoort ook een grote flexibiliteit: schuimplaten zijn niet stijf, maar buigbaar. Hierdoor komen ze vaak terecht in de zeefdrukkerij of in de reclamebranche, waar ze bijvoorbeeld gebruikt worden in billboards of signing (bijvoorbeeld boven het gangpad in de supermarkt). Bijkomend kenmerk is immers dat PVC schuimplaten zich goed laten bedrukken en printen. Verder zijn schuimplaten ook graag gezien in de bouw. Het materiaal is dan ook zeer eenvoudig te bewerken, heeft een goede brandwerendheid en is een sterke isolator van geluid en warmte.

Harde PVC platen

Harde PVC platen zijn zwaarder, stijver en vormvaster dan schuimplaten. Tot de voornaamste eigenschappen van dit type platen behoren hun chemische bestendigheid en drukvastheid. Daarnaast zijn ze elektrisch isolerend en uiterst nauwkeurig te bewerken. In combinatie met hun goede prijs/kwaliteitsverhouding en hun grote prestatiekracht zorgen deze eigenschappen ervoor dat harde PVC platen vaak worden gebruikt in exacte vakgebieden zoals de machinebouw en de elektrotechniek. Daarnaast is ook de bouwsector in het algemeen een belangrijke afnemer. Hier wordt de harde PVC plaat gebruikt in geveltoepassingen, als vulstrook en/of isolator.