Plexiglas spiegel

Bestel op maat, in elke gewenste vorm

Alles wat u moet weten over plexiglas spiegel

Een plexiglas spiegel plaat (acryl spiegel, acrylaat spiegel) geeft hetzelfde effect als een glazen spiegel, alleen is hij 30 sterker en 2 keer lichter. Deze platen zijn geëxtrudeerd (XT), wat betekent dat de plaat na het gieten is platgewalst tot een dunnere dikte. Hierdoor zijn er minder grondstoffen nodig voor een groter oppervlak. Daarom is XT plexiglas tegelijk goedkoper dan GS plexiglas, maar ook minder geschikt voor bewerkingen.

Toepassingen van spiegel plexiglas

Met plexiglas spiegel maakt u snel en eenvoudig een tuinspiegel, wandspiegel, dienblad of zelfs een tafelblad. U ziet deze stof met name vaak in standbouw, expositieruimten of reclameborden. Het is dan ook een opvallende verschijning.

Soorten plexiglas spiegel platen

Ons aanbod plexiglas spiegelplaten omvat 2 plaatdikten en verschillende kleuren. Zilverkleurig spiegelend plexiglas is te verkrijgen met dikten van 3 of 5 mm. De kleuren goud, brons, rood, blauw en antraciet zijn enkel beschikbaar bij een plaatdikte van 3 mm.

 • 3mm
 • 5mm

Plexiglas spiegel bewerken

Spiegel plexiglas bevestigt u het snelst met dubbelzijdige tape of montagelijm. Ook een schroefverbinding doorheen de plaat is mogelijk, maar vraagt iets meer geduld. Door het extruderen van de plaat staat deze onder spanning, die vrijkomt tijdens het bewerken, wat ervoor kan zorgen dat de plaat scheurt. Voorzichtigheid is dus geboden wanneer u plexiglas gaat frezen, boren, zagen, graveren of buigen. Het is mogelijk, maar het vraagt handigheid. Moet u meer dan 1 bewerking uitvoeren op de plaat? Kies dan altijd voor gegoten plexiglas (GS).

Tip: U kunt plexiglas spiegelplaten beter bewerken wanneer u onze beschermfolie nog even laat zitten. Verwijder hem pas wanneer u de plaat gaat monteren en verklein de kans op scheuren of barsten zonder enige extra moeite.

Montage methode Geschikt? Toelichting
Montage op vlakke muur + Zorg ervoor dat de ondergrond strak en vlak is. Bij oneffenheden kunnen er bobbels ontstaan.
Montage met lijm + Gebruik de Mirrorfix montagekit en verdeel gelijkmatig. Voorkom ophopingen van de lijm.
Montage met afstandhouders + Gebruik elke 30 cm een afstandhouder. De spiegel gaat bol staan bij gebruik van te weinig afstandhouders.
Montage groot oppervlak (muurvullend) - Plexiglas spiegelplaten zijn te flexibel voor grote oppervlakken. Er is kans op een lachspiegeleffect.
Losstaand geplaatst - Plexiglas spiegelplaten zijn erg flexibel en zullen doorbuigen als deze niet gemonteerd worden.
Gemonteerd in vochtige omgeving - De spiegelfolie kan roesten bij contact met vocht. Gebruik bij vochtige plaatsen (badkamer/tuin) een frame of overkapping.
 • Beletteren
 • Draaien
 • Frezen
 • Graveren
 • Lijmen
 • Polijsten
 • Schilderen
 • Zagen (cirkelzaag)
 • Boren
 • Buigen (koud)
 • Buigen (warm)
 • Coaten
 • Laseren
 • Lassen
 • Snijden
 • Verbinden
 • Watersnijden
 • Zagen (decoupeerzaag)

Eigenschappen van plexiglas spiegel

 • Uv-bestendig,
 • Twee keer lichter dan glas,
 • Dertig keer sterker dan glas,
 • Geschikt voor binnen- en buitentoepassingen.

Onderhoud van gespiegelde plexiglas platen

In vergelijking met natuurglas is plexiglas iets moeilijker om schoon te maken, omdat het gevoeliger is voor krassen. Bekijk deze video om te weten te komen hoe u plexiglas schoonmaakt zonder problemen. In onze shop vindt u de benodigde schoonmaakproducten en polijstmiddelen.

Plexiglas spiegel

Spiegelend plexiglas is nieuw in ons aanbod. Het wordt ook wel acrylaat spiegel of acryl spiegel genoemd. Deze spiegelplaten verschillen qua effect in weinig van glasspiegels. Ze zijn even helder en bieden een soortgelijke spiegeling. Daarbij komt dat plexiglas spiegels beschikbaar zijn in diverse kleuren, zodat u een uniek decoratief effect kunt creëren. Ook verder hebben plexiglas spiegels veel toepassingen. Ze worden bijvoorbeeld vaak gebruikt in standenbouw, expositiebouw, interieurbouw of voor signalisaties.

Kenmerken van spiegel Plexiglas

Plexiglas spiegels laten zich eenvoudig bewerken. Zo kunnen ze bijvoorbeeld in alle mogelijke vormen worden gefreesd. Ook graveren en buigen is mogelijk. Daarbij kan men gerust opmerken dat het bewerken van plexiglas (veel) eenvoudiger is dan het bewerken van glas. Het gaat ook een heel stuk sneller. Zoekt u dus een spiegel in de vorm van uw bedrijfslogo? Wilt u speciale gravures aanbrengen? Met spiegelend plexiglas wordt maatwerk eens zo eenvoudig. Zoekt u nog wat meer inspiratie? De mogelijkheden van deze spiegelplaten zijn eindeloos. Daartegenover staat dat plexiglas wel gevoelig is voor krassen. Tegelijk kunnen deze krassen echter ook weer eenvoudig verwijderd worden door ze uit de plaat te polijsten. Wij adviseren verder ook altijd van de platen na de installatie meteen te behandelen met een antistatische reiniger. Zo vermijdt u de ophoping van stof en blijft de plaat langer schoon. Ook het onderhoud wordt hierdoor erg vergemakkelijkt. De grote troef van plexiglas is zijn sterkte. In vergelijking met glas is deze stof zo’n 30 keer slagvaster. Bovendien is hij ook zo’n 50% lichter. Grote oppervlakten zijn dus geen probleem: de draagconstructie wordt namelijk amper belast. Stevigheid en gebruiksgemak gaan zo hand in hand. Spiegels uit plexiglas kunnen bevestigd worden met een dubbelzijdige plakband. Ook lijmkit of schroefverbindingen (door de plaat) zijn mogelijk. Zoals gezegd laten de platen zich ook anderszins relatief simpel bewerken en verspanen. Ons aanbod omvat 6 verschillende kleuren en 2 diktes: 3 en 5 mm. Alleen onze zilverkleurige spiegelplaten zijn in beide diktes beschikbaar. De kleuren brons, goud, antraciet, blauw en rood zijn enkel leverbaar met een dikte van 3 mm. Wij zagen al uw platen op maat. De levering gebeurt in een dubbele beschermfolie (langs weerszijden). Die kunt u gewoon laten zitten terwijl u de plaat bewerkt. U verwijdert hem pas eens uw spiegel goed en wel gemonteerd is, zonder krassen of andere beschadigingen.

Een plexiglas spiegel plaat kopen?

Dat gaat eenvoudig en snel in onze webshop. U kiest uw product en vult uw maten in. Wij leveren snel en zagen al uw platen op maat. Tussentijds blijft u op de hoogte van de voortgang van uw bestelling via e-mail notificaties.

Vragen?

Heeft u vragen over onze producten of het bestelproces?

We helpen u graag. Neem contact op met onze klantenservice: