HPL wit glad

Als plaatmateriaal voor buitengebruik is de HPL of High Pressure Laminate plaat de favoriet van professionals en hobbyisten. Deze panelen worden onder andere gebruikt als (vervanger van) windveren, boeidelen en materialen voor afwerking. Ook binnenshuis kan HPL diensten bewijzen. De plaatdikte van het HPL paneel hangt af van de toepassing in kwestie. Dat is de reden waarom Kunststofplaten.be u zoveel keuze geeft op dit gebied. Onze HPL panelen zijn beschikbaar in diktes tussen 3 en 20 millimeter, en in de kleur wit (RAL 9016). Dat is meteen ook een prima basis voor schilderwerken of spray painting. Uw bestelling wordt verder GRATIS op maat gezaagd en afgeleverd binnen de 48 uur.

Kenmerken van wit HPL

Kunststofplaten.be biedt u een uitstekend gamma Trespa® aan, naast de HPL platen van ons eigen huismerk.

Wit HPL bestaat uit een kern van houtvezels. Onder hoge druk en temperaturen worden zij samengeperst tot een plaat. Zo krijgt de kern de kenmerken van hardhout. Vervolgens wordt het paneel afgewerkt met een toplaag van fenol-hars (aan weerszijden). Dat is een harde laag die haast onbreekbaar is. Dankzij zijn hoge moleculaire dichtheid is deze hars-laag ook ondoordringbaar. HPL wordt zo bestand tegen water, vuil, vocht, temperatuurschommelingen, verwering of UV-verkleuring.

HPL panelen worden zo eigenlijk specifiek ontworpen met het oog op buitentoepassingen. De productkenmerken zorgen ervoor dat ze bijvoorbeeld geschikt zijn als gevelbekleding, boeidelen of reclameborden. Daar staat tegenover dat deze platen relatief zwaar zijn en dat hun hardheid zich enkel laat bewerken met degelijk gereedschap (bijvoorbeeld een metaalzaag of metaalboor) en enige kunde.