HPL schroeven (geschikt voor Trespa®)

Bestel eenvoudig

Alles wat u moet weten over onze HPL schroeven

HPL platen, waaronder die van het bekende merk Trespa®, kunt u monteren met onze aangepaste HPL schroeven of torx schroeven. Gemaakt uit RVS zijn ze ideaal voor de behandeling van dit sterke materiaal en bovendien kunt u de kleuren van deze schroeven naar wens afstemmen op uw project. De schroefkop heeft een diameter van 12 millimeter. De torx hebben een bolle kop en een breed, plat aanlegvlak, dat de plaat stevig rond het boorgat klemt, zonder de bovenlaag te beschadigen of vervormen.

HPL schroeven gebruiken

Met HPL schroeven kunt u HPL platen monteren. Onze schroeven zijn daarbij geschikt voor alle plaatmerken, waaronder het bekendste HPL merk, Trespa®. De torx schroef is zo bijvoorbeeld onmisbaar wanneer u uw gevel gaat bekleden of nieuwe boeidelen moet aanbrengen. HPL platen kunnen overigens niet enkel geschroefd worden, maar ook verlijmd. Hiervoor gebruikt u onze Bostik montagekit.

Soorten HPL schroeven

Alle torx schroeven hebben een diameter van 4,8 mm en een lengte van 38 mm. De schroefkop wordt beschermd door een laag epoxy, die niet alleen zorgt voor duurzaamheid, maar ook voor de specifieke kleuring van deze schroeven. U kunt ze bestellen in de meeste, gangbare RAL kleuren.

HPL schroeven aanbrengen

De boorgaten kunt u gemakkelijk boren met onze speciale HPL boor. De HPL schroeven brengt u aan met het torx bit T20. Het is belangrijk dat u het bit loodrecht op de schroefkop zet. Doet u dat niet, dan riskeert u de kleuring te beschadigen. Bovendien doet u er goed aan steeds onbeschadigde bitjes te gebruiken, die ideaal passen op de schroefkop.

Gaat u Trespa® of andere HPL platen met schroeven monteren, dan gebruikt u verder altijd 1 schroef als fixatie. Deze “fixatieschroef” is bepalend voor de plaatsing van uw plaat. In vergelijking met alle andere schroeven (8 mm) heeft ze een kleiner boorgat van 5 mm. Hierdoor kan de plaat uitzetten onder de schroefkop. Raakt de kop de plaat, dan draait u de schroef maximaal nog 1 kwartslag aan – en nooit meer. Zo geeft u precies genoeg aanlegdruk om de plaat te fixeren, maar u vermijdt de beschadiging van de oppervlaktelaag, die anders kan scheuren of breken.

Tip: Bekijk onze video over HPL boren hieronder.

Eigenschappen van HPL schroeven

  • Uv-bestendig,
  • Roestvast,
  • Krasvast.

HPL schroeven onderhouden

Torx schroeven zijn gemaakt uit RVS en vragen op zich geen onderhoud. Dat neemt niet weg dat het wel belangrijk is om een HPL plaat af en toe schoon te maken, tenminste eens per jaar. Op die manier hebt u minstens 30 jaar plezier van uw platen en, gegeven de juiste onderhoudsset, hoeft dat jaarlijks onderhoud helemaal niet moeilijk te zijn. Wij raden hiervoor in het bijzonder het Kenotek Brilliant Wash schoonmaakmiddel aan, een milde shampoo die alle vuilaanslag zo wegneemt. Drogen doet hij vanzelf en achteraf laat hij ook nog eens een beschermende waslaag achter op uw HPL platen.

HPL schroeven (geschikt voor Trespa®)

Bij hoogwaardige Trespa platen horen hoogwaardige schroeven. Kunststofplaten.be investeerde dan ook in dit aanbod, leverbaar ter bevestiging van al onze Trespa of HPL platen. De HPL schroef is een uiterst hoogwaardige, roestvaste schroef. Hij heeft een diameter van 4,8 mm, een lengte van 38 mm en een bolle kop met een plat en breed aanlegvlak. Dat zorgt ervoor dat de HPL plaat volledige rondom het boorgat wordt aangedrukt, zonder beschadigingen of vervormingen aan de toplaag van de plaat. Het aandraaien van de schroef is relatief simpel. U moet er alleen even op letten dat u de schroef maximaal een kwartslag draait eens de kop de plaat raakt. Onze HPL schroeven hebben een Torx kop (TX 20). U kunt de bijhorende bitten mee bestellen in onze online shop.

Specificaties van de HPL schroef

De kop van de HPL schroef is voorzien van een epoxy kleurcoating, die sterk en duurzaam is. Bovendien maakt deze laag het mogelijk de schroeven te leveren in zoveel kleuren als dat er plaatkleuren zijn. In onze shop vindt u alvast de tien meest gangbare RAL kleuren terug. De schroeven worden per 25 stuks verkocht, zodat u altijd genoeg schroeven bij de hand hebt.Gaat u uw Trespa platen met HPL schroeven bevestigen, dan gebruikt u altijd één fixatie-schroef, die bepalend is voor de positionering van het paneel. Deze schroef heeft een kleiner boorgat van 5 mm, terwijl de standaard schroef er een heeft van 8 mm. Dit laat de plaat toe om onder de schroefkop uit te zetten, hetgeen meteen ook de reden is waarom HPL schroeven nooit te vast mogen worden aangedraaid.

HPL schroeven bestellen

Dat kan eenvoudig en online. U selecteert uw voorkeuren en volgt uw bestelling op de voet dankzij onze slimme e-mail notificaties. Leveren doen wij snel na uw bestelling.

Vragen?

Heeft u vragen over onze producten of het bestelproces?

We helpen u graag. Neem contact op met onze klantenservice: