Goedkoop Plexiglas

Kunststofplaten.be biedt u een grote keuze goedkoop Plexiglas. Deze plexiplaten zijn zogenaamd geëxtrudeerde platen (Plexiglas XT). Zij zijn geschikt voor niet-intensief gebruik, bijvoorbeeld als beglazing van displays of tuinhuisjes. Het prijsvoordeel tegenover zogenaamd gegoten platen (Plexiglas GS) kan daarbij aardig oplopen. Wel moet u er dan rekening mee houden dat goedkoop Plexiglas moeilijker te bewerken is. Dat is de reden waarom wij geëxtrudeerde platen enkel aanraden wanneer u het Plexiglas niet gaat bewerken. In die gevallen is goedkoop ongetwijfeld een slimme keuze.
Onze geëxtrudeerde plexiplaten verschijnen in de kleuren glashelder en melkwit, en met diktes tussen 2 en 20 millimeter. De maximumoppervlakte is 305 bij 203 centimeter. Alle platen worden door ons GRATIS op maat gezaagd en afgeleverd binnen de 48 uur.

Kenmerken van Plexiglas goedkoop

Net als gegoten Plexiglas worden geëxtrudeerde plexiplaten tot platen gegoten. Verschillend is dat goedkope plexi vervolgens tot de juiste dikte wordt gewalst. Zo kan men minder grondstof gebruiken om eenzelfde plaatoppervlakte te creëren. Door dit proces vergroot echter de interne spanning van het materiaal. Die spanning wordt vrijgelaten eens u begint te zagen, boren of frezen. De kans op scheuren en breuken wordt daarom veel groter dan bij gegoten platen. Toch blijft ook goedkoop Plexiglas bewerkbaar, gegeven de juiste tools en voorbereidingen. Ook blijft deze stof sowieso veel sterker dan glas (30 keer) en half zo zwaar. Vandaar dat geëxtrudeerde plexiplaten een slimme keuze blijven voor toepassingen die statisch zijn en weinig (mechanische) druk te verwerken krijgen. U denkt aan ramen in blokhutten, kassen, displays en tuinhuisjes.