Polycarbonaat helder

Helder (glashelder) polycarbonaat, ook wel Lexan, wordt vaak ingezet als glasvervanger. Dat geldt niet enkel in gebouwen of woningen, maar ook bij boten, caravans of wagens. Elke toepassing vereist daarbij zo zijn eigen plaatdikte. Daarom voorzien wij in onze shop een groot gamma van glasheldere polycarbonaat platen, met diktes tussen 2 en 15 millimeter. Polycarbonaat is een volwaardige glasvervanger. Het plaatmateriaal is de helft lichter en 250 keer sterker (slagvaster) dan glas. Het is ook zeer goed te bewerken. Kunststofplaten.be zaagt al uw bestellingen GRATIS op maat en levert binnen de 48 uur. De maximummaat is 305 bij 203 centimeter.

Kenmerken van helder polycarbonaat

De troef van polycarbonaat is zijn sterkte. Deze plaat heeft een ontzagwekkende slagvastheid en is haast onbreekbaar. Bovendien is de stof bestand tegen hoge temperaturen, en is ze zelf-dovend en brandvertragend. Dankzij deze kwaliteiten polycarbonaat ook meteen goed te bewerken met boren, zagen of frezen. De stof laat zich onder andere buigen zonder scheuren op de vouwlijn. Dunnere platen kunt u zelfs oprollen zonder schade.

Door deze sterktes worden polycarbonaat platen graag gebruikt als beglazing van objecten blootgesteld aan vandalisme of inbraak, zoals wachtruimten, bushokjes of fietsenstallingen. Ook als veiligheidsglas is dit materiaal populair in apparaten en machines. Verder wordt het ook gebruikt als glasvervanger in wagens, boten, caravans en aanverwanten. Daarbij worden verschillende namen gehanteerd om de stof aan te duiden: Arla, Axxis, Lexan, Margard, Radilux, Calibre, Quin, Makrolon, Lexgard, Panlite en Makrofol.

Kunststofplaten.be levert al uw polycarbonaat platen met beschermfolie aan weerszijden. Indien gewenst kan uw plaat ook voorzien worden van een krasvaste coating, die beschermt tegen chemicaliën of graffiti. Al onze platen zijn bovendien UV-bestendig, zodat ze ook buiten kunnen worden ingezet, zonder risico op verkleuren (vergelen) door toedoen van de zon.