Polycarbonaat opaal

Opaal-wit polycarbonaat of Lexan wordt vaak gebruikt om glas te vervangen in lichtbakken en reclameobjecten. Als privacy-glas komt het ook voor in auto’s, caravans, gebouwen of boten. Lexan verspreidt het inkomende licht dankzij een lichtdoorlatendheid van 30%. Deze eigenschap zorgt er meteen ook voor dat polycarbonaat een volwaardige vervanger voor glas wordt. Bovendien is het zowat de helft lichter en 250 keer sterker (slagvaster) dan glas. Dat maakt het materiaal dan weer erg goed te bewerken. Kunststofplaten.be biedt platen wit polycarbonaat aan in twee diktes: 3 en 4 millimeter. De maximale oppervlakte is 305 bij 205 centimeter. Uw bestelling wordt GRATIS op maat gezaag en geleverd binnen de 48 uur.

Kenmerken van polycarbonaat wit

Polycarbonaat heeft veel namen: Axxis, Lexan, Margard, Arla, Radilux, Calibre, Quin, Makrolon, Panlite, Makrofol, Lexgard. De witte polycarbonaat plaat wordt gekenmerkt door zijn grote slagvastheid. Het materiaal is haast onbreekbaar. Daarbij komt dat het zeer goed bestand is tegen hoge temperaturen. Het is zelfs brandvertragend en zelf-dovend. Deze eigenschappen maken Lexan niet enkel brandveilig, maar ook goed te bewerken. U kunt het boren, frezen en zagen, maar ook buigen zonder scheuringen op de vouwlijn. Dunne platen kunt u zelfs oprollen. Ook zijn deze platen UV-bestendig en zullen ze dus niet verkleuren of vergelen onder invloed van het zonlicht. Dit maakt hen (mede) geschikt voor buitengebruik.

Omwille van al deze eigenschappen worden polycarbonaat platen vaak gebruikt in contexten die gevoelig zijn aan inbraak of vandalisme. U denkt aan wachtruimten, fietsenstallingen of bushokjes. Verder wordt deze stof toegepast als veiligheidsglas of raamvervanger in machines, apparaten, boten, auto’s, caravans en aanverwanten.

Kunststofplaten.be levert zijn witte polycarbonaat platen met een beschermfolie langs weerskanten. Uw plaat kan ook worden voorzien van een coating, die beschermt tegen krassen, chemicaliën en graffiti.