Kunststof schoonmaken

Bestel eenvoudig, alles voor

Alles wat u moet weten over kunststof schoonmaken

Kunststof schoonmaken is niet moeilijk. Deze stoffen staan zelfs bij uitstek bekend voor hun onderhoudsvriendelijkheid. Samen met duurzaamheid en betaalbaarheid, geldt deze kwaliteit als een van de belangrijkste verkoopargumenten van het materiaal. Een voorwaarde is dan wel dat u de juiste schoonmaakmiddelen gebruikt bij het onderhoud. Een goed voorbeeld is plexiglas. Dat is een statische kunststof, die door zijn aard snel stof aantrekt. De Burnus antistatische reiniger vermindert deze statische werking en is zo onontbeerlijk voor het optimaal functioneren van de plaat. Een ander voorbeeld is HPL. Deze gevelplaten staan bekend voor hun onderhoudsvriendelijkheid, maar een regelmatige reiniging blijft wel aan te bevelen. In onze shop vindt u hiervoor de verschillende gevelborstels terug: lange borstels voor de hoge delen en zachte borstels voor de lagere delen. Voor een uitstekend eindresultaat raden wij verder het schoonmaakmiddel Kenotek aan.

DIY – kunststof reinigen

Omdat het zo eenvoudig is, kunt u kunststoffen meestal gemakkelijk zelf schoonmaken. Opnieuw zijn de juiste reinigers dan wel een must. Sommige stoffen hebben zelfs een aangepast reinigingsmiddel nodig, denk aan de Burnus antistatische reiniger voor plexiglas. Zitten er doffe plekken op uw plexiglas of polycarbonaat platen, dan zal een schoonmaakproduct niet volstaan. In deze gevallen moet u de kunststof plaat polijsten.

Kunststof schoonmaakmiddelen

Het gebruik van het juiste reinigingsmiddel is belangrijk bij het onderhoud van kunststoffen omdat elke stof zijn eigen eigenschappen heeft. We vermelden hierboven al plexiglas, dat statisch is en daarom stof aantrekt. De statische lading van plexiglas kan dan worden verminderd met een zogenaamde antistatische reiniger zoals Burnus.

Als eenmaal de plaat met Burnus behandeld is, is dagelijks schoonmaken niet meer nodig en voorkomt u meteen ook vegen en andere onderhoudskrassen. Gebruikt u de platen in gevels of douches en worden ze dus vaak nat? Dan valt een zachte reiniger zoals Kenotek Billiant aan te raden. Het product maakt grondig schoon en geeft een beschermlaag af waardoor vuil en water zich niet snel kunnen hechten.

Kunststof onderhoudssets

In vergelijking met hout hebben kunststof gevelplaten, en met name HPL platen, het voordeel dat ze weinig onderhoud vergen. Een jaarlijkse schoonmaak blijft echter wel aanbevelenswaardig. Door de hoogte en het aantal hoeken en kanten kunt u hierbij wel eens voor problemen komen te staan. Die lossen wij op met onze drie handige onderhoudssets voor gevelplaten, met borstels en schoonmaakmiddel aangepast aan drie moeilijkheidsgraden. Elke set bevat bovendien een stootvaste emmer van 12 liter en een onslijtbare, ergonomische spons.

Vragen?

Heeft u vragen over onze producten of het bestelproces?

We helpen u graag. Neem contact op met onze klantenservice: