Plexiglas lasersnijden

In onze professionele zagerij laseren wij snel en effectief al uw plexiglas platen op maat, in elke gewenste vorm. U hoeft bij ons geen tijdrovende offertes aan te vragen, maar krijgt direct de juiste prijs en kunt meteen uw bestelling plaatsen.

Wat is lasersnijden?

Lasersnijden is een bewerkingstechniek waarmee maatvormen uit een plexiglas plaat worden gehaald met behulp van een laserstraal. Deze laserstraal werkt tot op 0,05 mm nauwkeurig en snijdt als het ware de gewenste vorm uit. Doordat de straal daarbij geen druk uitoefent op het plexiglas komt de gewenste vorm exact op maat uit het snijproces. Bovendien zijn nabewerkingen overbodig omdat de hitte van de laser de plaatranden meteen mooi afwerkt. Opgelet: om plexiglas platen te laseren mag de plaat maximaal 15 mm dik zijn. Dikkere platen moeten we op maat frezen. Hierdoor krijgen randen een witte waas, die we verwijderen door de plaat te polijsten met gepaste producten. Rechthoekige plexiglas platen worden gezaagd, gelaserd of eventueel gefreesd.

Hoe kiest u de juiste plaat?

Wij helpen u graag om de juiste plaat voor het juiste doel te vinden. Daarom leggen we u hier kort uit welke stappen u kan nemen om bij de perfecte plaatsoort voor uw project uit te komen.

  • Allereerst bepaalt u de materiaalsoort en de dikte van uw plaat. Dit kunt u doen met behulp van onze “Keuzehulp” tool. Ook maken wij het mogelijk om staaltjes te bestellen. Zo kunt u zelf verschillende materialen vergelijken en weet u altijd zeker dat u de juiste plaat kiest.
  • Kent u materiaal en plaatdikte, dan is het tijd om de gewenste vorm te importeren in ons systeem. Hiervoor uploadt u een DXF-bestand via onze tool op de productpagina van uw plaat. DXF-bestanden zijn eenvoudig te exporteren uit de meeste CAD-programma’s. Bekijk hier de tekenregels. Wenst u een standaardvorm? Dan kan het nog simpeler en kiest u gewoon uw opties in onze tool “Kies Vorm en Afmeting”.
  • Hebt u de specificaties van uw vorm ingevoerd, dan kunt u meteen bestellen. Wij gaan over tot productie en zorgen ervoor dat uw bestelling exact op maat wordt afgeleverd. Uw verzending wordt ingepakt volgens de regels van de kunst en tijdig geleverd op de gewenste locatie.

Waarom plexiglas laten lasersnijden bij Kunststofplaten.be?

  • Geen gedoe met offerteaanvragen of eeuwig heen en weer mailen.
  • U uploadt simpelweg uw DXF-bestand en bestelt meteen.
  • Ook ideaal voor kleine series of een aantal prototypes.
  • Snelle levering op locatie.

Daarnaast draagt Kunststofplaten.be duurzaamheid hoog in het vaandel. Elke dag doen wij ons best om steeds iets meer te doen. Zo draagt een groot deel van onze platen het “Duurzame Keuze” label. Dit zijn gerecyclede platen van het merk Green Cast®, gemaakt uit 100% gerecycled PMMA — hét groene alternatief voor regulier plexiglas. Overweeg dus zeker ook onze Duurzame Keuzes bij het uitzoeken van uw ideale plexiglas plaat.