Duurzaamheid

Milieuvriendelijkheid is misschien niet het eerste waaraan u denkt als u aan kunststoffen denkt. Nochtans is een kunststof plaat wel degelijk duurzaam. De enige voorwaarde is dat het materiaal op de juiste manier wordt gebruikt. In dat geval is de levensduur van kunststoffen namelijk (veel) langer dan die van veel concurrerende plaatmaterialen, bijvoorbeeld hout.

Wegwerpproduct versus kwaliteitsproduct

In de wereld van de kunststoffen onderscheidt men zogenaamde “one-time-use” en “performance” plastics. Terwijl de eerste groep kort meegaat en veel afval veroorzaakt, heeft de tweede groep een lange levensduur en dus een grote duurzaamheid. Op Kunststoplaten.be verkopen we enkel deze kwaliteitsproducten, die deels gerecycled zijn en volledig gericht op levenslang gebruik in blijvende toepassingen. Onze HPL boeiboorden gaan tientallen jaren mee, polycarbonaat bootramen gaan nooit stuk, en een HPL vloerluik is nooit aan vervanging toe.

Kunstofplaten.be hecht veel waarde aan mens en milieu. Ecologisch denken en duurzaam ondernemerschap vinden wij belangrijk. We zijn continu bewust bezig met onze impact op mens en milieu; en onze bedrijfsvoering is gericht op ecologische oplossingen. Zo zagen we al onze platen op maat om afval zoveel als mogelijk te voorkomen door materialen optimaal te benutten. Als klant hoeft u bij ons dus nooit een grote plaat te kopen als u die niet nodig heeft. Kunststof platen zijn schitterend wanneer men er verantwoord mee omspringt. Verspilling is dan uit den boze.

Zo duurzaam zijn wij

Dit is wat wij doen voor het milieu en hoe wij de groene, duurzame toekomst zien:

 • Geen afval

  Wij zagen alle bestellingen op maat met haarfijne precisie. Hierdoor wordt ons kunststof restafval tot een absoluut minimum herleid. Bovendien weten we ook aan dit afval een nieuwe bestemming te geven en gebruiken we het als staal of lesmateriaal. Wat er daarna nog overblijft, wordt waar mogelijk gerecycled.

 • Recyclebaar materiaal

  Ons aanbod plexiglas wordt grotendeels geleverd door het ecologisch topmerk Greencast, dat werkt met 100% gerecycled materiaal. In de toekomst willen deze aanpak uitbreiden naar heel ons gamma, zodat we in elke productgroep een gerecycled aanbod kunnen aanbieden.

 • Duurzame energie

  Onze zagerij werkt grotendeels op zonne-energie en overigens op groene stroom. In de toekomst willen we graag nog meer inzetten op zonnepanelen om zo een volledig energieneutrale werking uit te bouwen.

 • Milieubewust verpakken

  Wij verpakken onze platen in gerecycled, onbedrukt karton. Plastic folies proberen we zoveel mogelijk te vermijden. Grotere zendingen vervoeren we in op maat gemaakte houten frames, zodat we maximaal materiaal en minimaal lucht vervoeren.

 • CO2-neutrale bezorging

  Onze bezorgers, zoals UPS en DPD, compenseren hun CO2-uitstoot met verschillende, ecologische initiatieven. Kunstofplaten.be laat alleen volle vrachtwagens rijden en levert kleinere bestellingen per fiets.

 • Duurzame kwaliteit

  Al onze kunststof materialen zijn gericht op duurzame, blijvende toepassingen. Als klant kunt u bij ons bovendien altijd rekenen op deskundig advies voor een duurzaam gebruik van uw kunststoffen.

“We verkopen kwaliteitsproducten, die deels gerecycled zijn en volledig gericht op levenslang gebruik in blijvende toepassingen.”