Plexiglas GS

Bestel op maat, in elke gewenste vorm
Weten welke dikte u nodig hebt?
Bereken de ideale plaatdikte voor uw project
Naar de diktecalculator

Acrylglas / Plexiglas GS

Kunststofplatenshop presenteert u een groot gamma van gegoten plexiplaten, ook wel Plexiglas GS of acrylglas GS genaamd. Dit type van Plexiglas wordt tijdens het productieproces uitgegoten tot een (grote) plaat. Door het gietwerk blijft de plaat vrij van spanning. Hierdoor is acrylglas ideaal om te bewerken: het scheurt of breekt niet snel. U kunt de plaat dan ook gemakkelijk boren, zagen, frezen of (warm) verbuigen. Wij adviseren het gebruik van Plexiglas GS daarom vooral wanneer u het plaatmateriaal zelf graag wilt bewerken. Ons acrylglas wordt geleverd in diktes tussen 3 en 30 millimeter. De plexiplaten zijn daarbij beschikbaar in alle kleuren en tinten. Wel even opletten: bontgekleurde varianten kunnen we enkel leveren met een dikte van 3 millimeter. Alle bestellingen worden GRATIS op maat gezaagd en afgeleverd binnen de 48 uur.

Kenmerken van GS Plexiglas

Plexiglas GS is een plaat uit hoogwaardig kunststof. In tegenstelling tot zogenaamd geëxtrudeerde platen zijn acrylglas-platen veel eenvoudiger te bewerken. Verder worden ze gekenmerkt door hun slagvastheid, die 30 keer groter is dan bij glas. Daarbij komt dat het materiaal ook nog eens 50% lichter is dan glas. Bovendien is Plexiglas vervormbaar en UV-bestendig. Dit maakt de platen (ook) geschikt voor exterieure toepassingen.
Kunststofplatenshop levert zijn acrylglas platen in glashelder, opaal-wit of kleur. Ook bieden wij de zogenaamde ‘frost’ variant aan, waarbij één zijde van de plaat ruw en mat blijft. Door zijn unieke uitstraling is de frost plaat geliefd bij decorateurs en interieurontwerpers.

Onze op maat gezaagde Plexiglas GS platen zijn langs weerszijden voorzien van een beschermfolie, die u helpt bij een veilige materiaalverwerking. De geleverde diktes zijn: 2 mm, 3 mm, 4 mm, 5 mm, 6 mm, 8 mm, 10 mm, 12 mm, 15 mm, 20 mm, 25 mm en 30 mm. Favoriete toepassingen van acrylglas zijn: vitrines, decoratiemateriaal, voorzetbeglazing, dakkoepels en luifels, bootramen, geluidsschermen, naambordjes en interieurbouw. Voor meer bewerkingstips verwijzen we hier graag naar onze blogs, waar u verschillende tips voor het bewerken van en klussen met acrylglas terugvindt.