Foam board

Bestel op maat, in elke gewenste vorm

Alles wat u moet weten over Foam board

Kunststofplaten.be levert al uw foam boards. Onze schuimplaten, ook wel foam board genoemd, zijn beschikbaar in verschillende afmetingen en kleuren. Uiteraard worden daarbij alle standaard papierformaten voorzien, van A0 tot A10 en meer. Daarnaast leveren wij een aantal alternatieve groottes met vaste plaatmaten tot maximaal 305 x 205 cm. De maximale afmetingen kunnen verschillen al naargelang de dikte of de kleur van uw plaat. U vindt de juiste gegevens van elk specifiek product terug bij de productinformatie, op de productpagina’s. Onze gekleurde schuimborden hebben alvast 2 standaarddiktes: 3 en 5 mm. Witte schuimplaten (RAL 9003) zijn leverbaar in 9 diktes tussen 2 en 19 mm. In het totaal hebben we 7 kleuren in de aanbieding, inclusief de zwarte platen.

Wat zijn foam boards?

Een foamboard of schuimplaat heeft een harde kern uit polystyreen schuim verpakt in een sandwichplaat gelamineerd met papier. Als kunststof plaat is een foam board bijzonder omwille van de afwerking met een natuurlijke stof (papier). Men spreekt hier van een sandwichplaat omdat de kern van de plaat langs weerszijden gelamineerd wordt. Die gelamineerde zijden vormen de bovenlaag, die bij foam board van kenmerkend hoogwaardige kwaliteit is. De kern is hard, maar toch vouwbaar, net als de papieren bovenlagen. Deze combinatie zorgt voor een uitzonderlijk veelzijdig materiaal, dat bovendien vrij is van CFK’s.

Wie gebruiken foam boards?

Waarschijnlijk kent u foamboard vooral als het materiaal waarin maquettes vaak worden uitgewerkt. Men noemt het daarom ook wel eens maquette-karton en het wordt als dusdanig vaak (professioneel) gebruikt door bijvoorbeeld architecten. Ondertussen heeft het materiaal echter ook al zijn weg gevonden naar tal van andere gebruikers. Hiertoe behoren standbouwers en signaalmakers, kunstenaars en hobbyisten of andere professionelen, zoals drukkers.

Hoe worden foam boards gebruikt?

Dat zoveel mensen de weg naar foambord vinden, is niet verwonderlijk. De stof heeft heel wat troeven in huis. De uitstraling is stijlvol, als materiaal is het duurzaam en de kosten in aankoop en onderhoud zijn minimaal. Ondanks de dunne diktes zijn deze platen bovendien erg solide, een combinatie die hen bijzonder geschikt maakt voor de bezetting van grote oppervlakken. Komt daar nog bij dat de stof zich goed, eenvoudig en nauwkeurig laat bewerken, met name dankzij de dichte en vlakke bovenlaag. Zo is de plaat bijvoorbeeld te bedrukken met alle gewone druktechnieken en alle inkten, inclusief UV-inkt. Hetzelfde geldt voor snijwerk, dat hier uiterst nauwkeurig kan gebeuren, zelfs met een hobbymes of cutter. Tevens kan de plaat geperforeerd of gestanst worden zonder dat de kern en de bovenlagen loskomen.

Krijgt u graag nog meer informatie over onze foamboards? Twijfelt u over de juiste plaat voor uw toepassing? Contacteer gerust onze specialisten en zij lichten u snel in over uw opties en onze leverdiensten.

Vragen?

Heeft u vragen over onze producten of het bestelproces?

We helpen u graag. Neem contact op met onze klantenservice: