Plexiglas cirkel

Met onze ronde plexiglas platen kunnen uw ontwerpen ook een andere kant op dan de strakke hoekvlakken. Of u nu een stijlvol tafelblad maakt of een duurzaam schuurraampje, met deze ronde plexiglas platen kunt u uw creativiteit de vrije loop laten.

De plaatconfigurator

Bestel nu uw plexiglas cirkel!

vormen
cirkel

Toepassingen van rond plexiglas

Door zijn uitzonderlijke sterkte is rond plexiglas de ideale oplossing voor beglazing in moeilijkere contexten, zoals bijvoorbeeld bij bootramen. Daarnaast kunt u het ook gewoon creatief gebruiken. Een zelfgemaakte klok of een unieke huisnummerplaat: de mogelijkheden van rond plexiglas zijn eindeloos.

Soorten cirkelvormig plexiglas

Wij bieden 2 varianten plexiglas aan: gegoten en geëxtrudeerd. Een klassieke look verkrijgt u in beide gevallen met helder plexiglas, maar net zo goed kunt u bij ons kiezen voor een getinte of gekleurde variant. Neem dus gerust een kijkje in ons ruim assortiment en ontdek welke plaat bij uw project past.

Bewerkingsmogelijkheden

Door ons cirkelvormig plexiglas te bestellen kiest u voor gemak en gegarandeerde kwaliteit. Wij zagen al onze plexiglas platen namelijk alvast voor u op maat, dus ook wanneer ze ronde vormen moeten aannemen. Wilt u daarnaast nog andere bewerkingen uitvoeren, zoals snijden, zagen, snijden, frezen, boren, graveren of (warm) buigen? Kies dan voor gegoten plexiglas. Deze platen zijn spanningsvrij, waardoor de kans op scheuren miniem is.

Eigenschappen van rond plexiglas

Plexiglas is 30 keer sterker en half zo zwaar dan normaal glas. Het materiaal laat 92% van het licht door en is bestand tegen uv-stralen. Hierdoor is plexiglas bijvoorbeeld uiterst geschikt als beglazing in publieke ruimten, maar niet als brandwerend glas (brandklasse B2).

Onderhoud van cirkelvormig plexiglas

Bij het schoonmaken van uw ronde plexiglas plaat moet u vooral rekening houden met de gevoeligheid van plexiglas, waarop snel krassen verschijnen. U kunt daarom best gebruik maken van een mild huishoudelijk schoonmaakmiddel in combinatie met een zachte microvezeldoek.

Uw plexiglas cirkel bestellen?

Dat is zo gebeurd op Kunststofplaten.be. Gebruik de tool “Kies Vorm en Afmeting” op de relevante productpagina en laat ons uw wensen weten. Weet u nog niet zeker welke plexiglas plaat u wilt bestellen? Maak dan gebruik van onze materiaalstalen en bestel tot 4 samples naar keuze.

Nog vragen over rond plexiglas?

Aarzel niet om onze klantendienst te contacteren. Wij helpen u graag met deskundig advies.