Kunststof lijmen

Bestel eenvoudig

Alles wat u moet weten over kunststof lijmen

Kunststof lijmen heeft de voorkeur als het oppervlak volledig vlak moet zijn om ophoping van vuil te voorkomen, schroeven zijn in dit geval minder ideaal. Daarnaast biedt lijmen een uitkomst voor zichtbare lijmverbindingen, bijvoorbeeld bij het maken van een plexiglas aquarium of vitrinekast. Grotere kunststof platen bevestigt u met Bostik montagekit en primers. Voor kleinere lijmverbindingen gebruikt u plexiglas lijm Acrifix en PVC lijm. Daarnaast bevat ons assortiment extra producten en accessoires ter ondersteuning van het lijmen zoals foamtape, kunststof primers en een kitpistool. Voor alle lijmtoepassingen bent u bij Kunststofplaten.be aan het juiste adres.

Voor een strak resultaat: kunststof lijmen

Naast de zichtbare montagemiddelen zoals paneelhouders en schroeven, is kunststof lijmen in de meeste gevallen ook een goede mogelijkheid. Het voordeel van het lijmen van kunststof plaatmateriaal is dat er geen oneffenheden ontstaan op de toplaag. Het oog wil ook wat en lijmen zorgt voor een strak resultaat. Daarnaast is een kunststof plaat zonder oneffenheden gemakkelijk schoon te houden. Voordat u kunststof gaat verlijmen is het van belang dat u de platen goed reinigt. Soms kan het ook nodig zijn om voor te behandelen met een primer of om de randen op te schuren. Voor een stevige lijmverbinding is goede voorbereiding voorafgaand aan kunststof lijmen altijd belangrijk.

Kunststof lijmsets

Voor kunststof lijmen gebruikt u het beste een montagekit om de platen te verlijmen aan elkaar of een andere ondergrond. Het assortiment montagelijmen en primers bestaat uit de kwaliteitsproducten van het merk Bostik. Veelal is de voorbehandeling van de oppervlakken met een primer aan te raden om de hechting van de kit te verbeteren. Er zijn verschillende lijmen en primers en om ervoor te zorgen dat u de juiste producten gebruikt, zijn de meest voorkomende combinaties in onze webshop verkrijgbaar als lijmset.

Kunststof primers

Bij het verlijmen van kunststof zorgen kunststof primers voor het verbeteren van de aanhechting en helpen zo bij het creëren van een uitermate sterke lijmverbinding. Bij bepaalde kunststoffen en ondergronden kan het noodzakelijk zijn om voor te behandelen met een primer. Welke primer u nodig hebt is afhankelijk van het project, het soort kunststof en de montagekit die u gaat gebruiken. Ons assortiment Bostik primers bestaat uit Paneltack primer, SX black hout primer, Prep K primer, Prep M aluminium primer en Easy prep wipes.

Vragen?

Heeft u vragen over onze producten of het bestelproces?

We helpen u graag. Neem contact op met onze klantenservice: