Kunststof lijmen

Bestel eenvoudig

Alles wat u moet weten over kunststof lijmen

Kunststof lijmen is de beste oplossing wanneer oppervlak en afwerking 100% vlak moeten zijn, bijvoorbeeld om vuilophoping te voorkomen. In die gevallen is boren en schroeven om voor de hand liggende redenen minder ideaal. Hetzelfde geldt wanneer de verbindingen van uw creatie zichtbaar blijven, zoals bij een aquarium of een vitrine. Met lijm kunt u in die gevallen naadloos werken. Voor het plakken van grote kunststof platen bieden wij Bostik montagekit aan. Voor verlijmen van plexiglas of PVC zijn de speciaal lijmen van Acrifix of PVC lijm uitstekend. Naast de lijmen zelf heeft onze shop ook alle toebehoren voor het lijmwerk in huis, zoals foamtape, een kitpistool en primers.

Kunststof lijmen: de naadloze look

Voor zichtbare montagematerialen zoals schroeven en houders vormt lijm het onzichtbare alternatief. De techniek vermijdt namelijk elke kans op het ontstaan van oneffenheden in de bovenlaag van de plaat. De verbinding is naadloos en werkt zo in veel contexten ook esthetisch bevredigend. Bovendien is het onderhoud van een strak gemonteerde, vlakke plaat zonder oneffenheden eens zo eenvoudig. Houd er wel rekening mee dat een goede verlijming altijd een goede voorbereiding nodig heeft. Het is bijvoorbeeld best mogelijk dat u vooraf het oppervlak moet voorbereiden met primer en/of dat u randen moet opschuren.

Kunststof primers: de voorbereiding is alles

Lijmprimers zorgen ervoor dat de lijm zich beter hecht aan de te verlijmen delen. Zo helpen primers bij het versterken van de lijmverbinding. Het gebruik van primer is altijd aan te bevelen en bepaalde kunststoffen en ondergronden kunnen hoegenaamd niet (goed) plakken zonder. Welke primer u moet gebruiken, hangt af van uw project, de kunststof (en eventuele ondergrond) en de lijm. Kunststofplatenshop biedt u alvast het kwaliteitsassortiment van Bostik aan: de Paneltack primer, de SX Black hout primer, de Prep K primer, de Prep M aluminium primer en de handige Easy Prep veegdoekjes.

Kunststof lijmsets: de alles-in-één oplossing

Soms blijft het toch knap ingewikkeld om te weten welke primers, lijmen, stoffen, ondergronden en toebehoren nu eigenlijk bij elkaar passen. Onze kunststof lijmsets bieden hier de alles-in-één oplossing. Zij geven u meteen alle veelvoorkomende combinaties in één handig pakket. Zo bent u altijd zeker van de juiste keuzes.