Kunststof bevestigingsmateriaal en onderhoudsmiddelen

Bestel eenvoudig

Alles over kunststof bevestigingsmateriaal en onderhoudsmiddelen

Kwaliteitsvolle platen vragen om kwaliteitsvolle bevestigingsmaterialen en onderhoudsmiddelen. Elke plaat heeft zo zijn eisen en mogelijkheden qua montage en voor elk probleem hebben wij een oplossing, van montagekit tot schroeven. Zijn uw platen goed bevestigd, dan wordt een goed onderhoud belangrijk. In de Kunststofplaten.be voorzien wij dan ook een ruim aanbod schoonmaakartikelen en complete onderhoudssets voor gevelonderhoud. Voor die stoffen die gevoelig zijn aan krassen hebben we verschillende polijstmiddelen in huis.

Kunststof bevestigingsmateriaal

Uw kunststof plaat monteren kan op veel manieren. De beste montagetechniek hangt ook af van uw project. Voor Trespa® HPL platen is de keuze misschien wat eenvoudiger. De ideale oplossing is hier de Trespa®/HPL schroef in de RAL kleur van de plaat. HPL platen kunt u daarnaast echter ook verlijmen, bijvoorbeeld met Paneltack montagekit. Verder zijn er ook nog flexibele bevestigingsmaterialen, zoals afstandhouders en zuignappen. Zij zijn onder andere geschikt wanneer u werkt met naambordjes of Plexiglas (wind-)schermen.

HPL schroeven

Werkt u met HPL platen van het bekende merk Trespa®? Kunststofplaten.be levert de bijhorende HPL schroeven die jouw plaatconstructie tot een vloeiend, egaal geheel maken. Deze schroeven zijn gemaakt uit hoogwaardig, roestvrij staal. Ze zijn 38 mm lang en hebben een diameter van 4,8 mm. Ze worden afgewerkt met een coating die corrosie weert, UV-licht afhoudt en krassen vermijdt. De bolle kop en het platte, brede aanlegvlak zorgen ondertussen voor een optimale druk rond het boorgat, zonder dat de bovenlaag van de plaat wordt vervormd of beschadigd.

Kunststof lijmen: monteren zonder boren

Wanneer het te bewerken oppervlak volledig vlak moet zijn (bijvoorbeeld om vuilophoping te voorkomen), zijn schroeven minder ideaal. Een betere oplossing is dan om de kunststofplaten te lijmen. Deze methode is ook ideaal wanneer u verbindingen zichtbaar blijven, zoals in een vitrinekast of een aquarium. Werkt u met grote kunststof platen, dan raden wij de kwaliteitskit van Bostik aan. Plexiglas lijmen zoals Acrifix en PVC lijm zijn geschikt voor kleinere verbindingen. Ook alle toebehoren voor het lijmen vindt u terug in onze shop: van foamtape en primers tot een kitpistool.

Kunststof schoonmaken

Een van de voordelen van kunststof is de onderhoudsvriendelijkheid. Toch blijft het cruciaal om de juiste stappen te volgen bij het reinigen van kunststof platen. Sommige stoffen hebben ook gewoon nood aan een aangepaste reiniger. Een goed voorbeeld is plexiglas, een zogenaamde statische kunststof die stof aantrekt. Bewerking met een antistatische reiniger van Burnus is hier een must. Ook HPL gevelplaten hebben amper onderhoud nodig, maar een regelmatige schoonmaakbeurt is niet te versmaden. In onze shop vindt u alles om deze klus te klaren: aangepaste borstels voor de lastigere, hoge delen, zachte borstels voor de onderste delen en het Kenotek schoonmaakmiddel voor een superieur resultaat.

Kunststof polijsten

Jammer genoeg kunnen bepaalde kunststoffen wel eens een krasje vangen. In die gevallen kan het nodig zijn om de platen te polijsten. Er bestaan hier handige totaalsets die al snel komaf maken met lichte of grove beschadigingen. Naast complete sets zijn alle producten bij ons ook los verkrijgbaar. Aanraders zijn alvast de polijstmiddelen van Xerapol en Zvizzer, die geschikt zijn voor manueel en machinaal gebruik, met microvezel doek of met polijstwol.

Vragen?

Heeft u vragen over onze producten of het bestelproces?

We helpen u graag. Neem contact op met onze klantenservice: