PLEXIGLAS XT

Bestel op maat, in elke gewenste vorm
Weten welke dikte u nodig hebt?
Bereken de ideale plaatdikte voor uw project
Naar de diktecalculator

Acrylglas / Plexiglas XT

Kunststofplatenshop levert Plexiglas XT platen in verschillende diktes. Diktes variëren tussen 2 en 20 millimeter. Twee kleuren zijn daarbij beschikbaar: glashelder en melkwit (opaal, 28% lichtdoorlatend). XT acrylglas biedt een uiterst gunstige prijs/kwaliteitsverhouding. Dit geldt dubbel voor toepassingen zonder hoge belasting. U denkt dan aan displays in winkels of ramen in tuinhuisjes. Plexiglas XT is met name een slimme keuze wanneer u geen verdere bewerkingen op de plaat wilt uitvoeren en een lage aankoopprijs wenselijk is. Wij zagen al uw platen GRATIS op maat.

Kenmerken van XT Plexiglas

XT plexiglas, XT acrylglas of geëxtrudeerd plexiglas wordt net als ‘standaard’ Plexiglas tot een plaat gegoten. Het grote verschil tussen gegoten en geëxtrudeerde platen is het wals-proces waaraan de tweede soort na het gieten nog wordt onderworpen. Deze platen worden op dikte gewalst, waardoor er minder grondstoffen nodig zijn om een soortgelijk oppervlak te bekomen. Dat heeft wel als gevolg dat de interne spanning in het materiaal toeneemt, waardoor scheuren en breuken waarschijnlijker worden tijdens het bewerken van de plaat.

Toch is Plexiglas XT wel degelijk te bewerken mits de juiste voorbereidingen voorafgaan en mits men beschikt over de juiste instrumenten. De stof blijft ook 30 keer sterker dan glas en de helft lichter. Dat maakt van XT acrylglas een slimme keuze bij toepassingen die niet flexibel moeten zijn en/of weinig mechanische weerstand moeten verdragen (zoals bijvoorbeeld de ramen van blokhutten).