Gevelplaten en gevelpanelen

Het merk Trespa staat nagenoeg synoniem voor gevelpanelen. Geen enkele andere fabrikant van gevelplaten heeft zo’n faam wanneer het aankomt op de veelzijdigheid, duurzaamheid en creativiteit van zijn materiaal. De Trespa gevelplaat is dan ook een geliefd bouwmateriaal, zowel bij de bouw van woningen als in de utiliteitsbouw. Bij grote oppervlakten wordt het paneel vaak gebruikt als esthetisch element, maar Trespa kan ook op kleinere oppervlakten ingezet worden, bijvoorbeeld als vervanger van houten boeidelen, windveren of gootbetimmering.

Eigenschappen gevelpanelen en platen

De Trespa plaat is een gelamineerde houtvezelplaat, geperst onder hoge druk. Men spreekt dan ook van High Pressure Laminate (HPL). Trespa is daarbij natuurlijk niet de enige fabrikant van HPL gevelplaten, maar het is wel de bekendste. Het paneel wordt gecreëerd door het samenpersen van houtvezels bij hoge temperaturen. Zo krijgen HPL panelen een uitzonderlijk harde kern en een hoge dichtheid. De sterkte wordt nog vergroot door het aanbrengen van een toplaag fenolhars. Zo wordt de gevelplaat ondoordringbaar en weerstaat ze stof, vuil, water, weerverschillen, temperatuurschommelingen en UV-stralen. Dat zijn meteen ook de voornaamste redenen waarom HPL zo vaak als gevelpaneel wordt gebruikt. Daarbij komt nog dat deze platen relatief eenvoudig te bewerken zijn met goed timmermansgereedschap. Meer tips voor de bewerking van HPL/Trespa platen vindt u overigens in onze blogs.

Kunststofplatenshop levert uw Trespa gevelplaat rechtstreeks uit de voorraad en op maat gezaagd. Naast Trespa bieden wij ook ons eigen huismerk HPL gevelplaten aan in negen verschillende kleuren: zwart, wit, crème, bruin, grijs, rood, geel, groen en blauw. Onze Trespa panelen verschijnen in nog veel meer kleuren. De toplaag kan hier bovendien op verschillende manieren worden afgewerkt en gedecoreerd. Beide types HPL zijn verder beschikbaar met een glad of een licht gestructureerd oppervlak. Diktes variëren van 3 tot en met 20 mm. Al onze gevelpanelen worden gratis op maat gezaagd en geleverd binnen de 48 uur na uw bestelling.