HPL kleuren met structuur

Kunststofplaten.be heeft een groot aanbod gestructureerde en gekleurde HPL platen. Wij leveren deze panelen in een dikte van 6 mm. De platen zijn daarbij beschikbaar in alle standaard RAL kleuren, en in bonte of gedekte varianten. De toplaag van onze HPL platen heeft een lichte, steenachtige rotsstructuur en wordt afgewerkt met zijdeglans. U kunt de plaat zowel binnen als buiten gebruiken. Gegeven het juiste gereedschap laat HPL zich bovendien goed en gemakkelijk bewerken. Kunststofplaten.be zaagt al uw HPL platen GRATIS op maat en levert binnen de 48 uur. Naast onze panelen leveren wij ook gelijkkleurige HPL schroeven, ook geschikt voor Trespa®, die zorgen voor een haast onzichtbare montage.

Kenmerken van kleuren HPL platen gestructureerd

Kleuren HPL platen hebben een kern uit houtvezels. Zij worden onder hoge druk samengeperst. Zo krijgt de plaatkern de eigenschappen van hardhout. Deze kern wordt vervolgens aan weerskanten afgewerkt met een toplaag uit fenol-hars. Dankzij de hoge moleculaire dichtheid is deze laag beenhard, bijna onbreekbaar en ondoordringbaar. Zo wordt HPL ongevoelig voor water, vuil, stof, weerwissels of UV-stralen.

Daarom kan ook gezegd worden dat deze panelen eigenlijk speciaal ontwikkeld worden voor buitengebruik. De voormelde eigenschappen zorgen ervoor dat ze bijvoorbeeld geschikt zijn voor gevelbekleding, boeidelen of reclameborden. Door de gestructureerde toplaag, de hoge kerndichtheid en het grote oppervlak zijn de platen wel zwaar te noemen. De hardheid vergt bovendien goed werkmateriaal en is bijvoorbeeld niet zo eenvoudig te bewerken met een standaard zaagblad. Eerder maakt u gebruik van een metaalgereedschap of gereedschap voor hardhout. Speciale tools hebt u verder nochtans niet nodig. In onze blogs leest u tal van tips voor een geslaagde bewerking van HPL.